Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat kan ik doen op een hackathon?

Een hackathon is een gerichte poging om iets op te bouwen met een bepaalde zingeving of omdat je een heel vet idee hebt, maar altijd in een korte tijd, meestal een weekend of 24 uur. Aan het einde van de hackathon, presenteren alle deelnemers een demo van wat ze hebben gebouwd.

Dus, heb je besloten om een ​​bij te wonen . Geweldig! Je bent in voor een leuke rit . "Dit was het beste weekend van mijn leven! " is een daadwerkelijk citaat van een deelnemer in een hackathon.

Wat maakt een hackathon zo geweldig? Nou ja, we starten met een uitspraak van researcherJane McGonical dat "wij, als mens, zijn ontworpen om hard en zinvol te werken". En dat is heel vaak hoe het voelt om een ​​hackathon bij te wonen. Je werkt hard om iets zinvols in een korte tijd op te bouwen.

Naar onze mening, zijn er geen juiste of verkeerde manieren om een ​​hackathon te doen. Er zijn echter veel smaken van hackathons met verschillende focussen. Sommige zijn technisch zwaar, anderen zijn meer business of ontwerp georiënteerd. Alvorens in te gaan op een ​​hackathon is het, het proberen waard om een ​​gevoel van wat voor soort hackathon het is en de gehele uitdaging op een rijtje te krijgen. Stel je zelf de vragen Kan ik iets technisch geavanceerde bouwen? Kan ik iets super verts ontwerpen? Kan ik een bedrijf opbouwen in twee dagen? Dat is het soort vragen die je nodig hebt om jezelf te scherp te stellen voordat je deel neemt.

Hoewel het woord " Hackathon " een beetje " technisch " klinkt. Zijn er veel dingen die je als niet- technische persoon ter tafel kan brengen, vooral als de focus op de Hackathon een business waarde iheeft n plaats van technische vaardigheden. Je kunt feedback van potentiele klanten over uw idee werven of misschien zelfs betalende klanten vinden? Dit heeft al ongekende waarde, dat het idee super goed is, wanneer je het ook nog eens in een goede presentatie volledig uitwerkt ben je van grote waarde en dan heb je niet eens een prototype gemaakt. Een prototype is dus niet altijd nodig. Als niet codeerder ben je misschien wel een geweldige presentator? Of misschien is jouw rol om ervoor te zorgen dat het hele team werkt op volle capaciteit - iets dat zeer moeilijk kan worden met de zeer strakke deadline. Elke minuut die je niet gebruikt hetb voor de vooruit gang van het project is een verspilde minuut.