Overslaan en naar de inhoud gaan

Je eerste hackathon? Dit is wat je moet weten!

Wat is een Hackathon?
Als je dit leest, ben je waarschijnlijk van plan om een ​​hackathon bij te wonen.
Hackathons duren meestal 24 tot 48 uur en staan in het teken van het ontwikkelen van ideeen en oplossingen voor een bepaald onderwerp. Je werkt samen in een team tijdens deze dag(en) om prototypes te ontwikkelen en te presenteren voor een jury.

Hoe kun je jezelf voorbereiden op een hackathon ?
Definieer je doelen. Je ontmoet mensen die op de mogelijkheid van een idee afkomen, anderen om prijzen te winnen en nog anderen om een goede tijd te hebben met gelijk gestemden. Voordat je naar een hackathons toe gaat moet je weten wat de toegevoegde waarde voor jou is en wat jij kan toevoegen. Alleen op deze manier zul je in staat om er het beste van te maken!

Moet je een idee hebben?
Bij een hackathon hoef je niet altijd een idee te presenteren. Je kan ook aansluiten bij iemand die een goed idee heeft. Toch is het sterk aanbevolen om met een idee te komen. Door dit te doen geef je alle deelnemers, inclusief jezelf, de mogelijkheid om te kiezen uit een brede selectie van ideeën om uit te kiezen en uit te vinden in welk team je wilt werken in de komende dagen. Samenvattend, het is niet noodzakelijk om aan je eigen idee te werken, maar je draagt wel bij aan het aanbod. U geeft alleen een beschrijving van het idee, zodat anderen er voor kiezen en luisterd zelf naar de ideeen van anderen.

Overtuig een paar vrienden of collega's om mee te doen!
Neem je deel aan een hackathon maar ken je daar niemand? Er is geen enkele reden om je zorgen te maken, je bent niet de enige die alleen komt! Daarom zijn hackathons goede evenement om je netwerk je vergroten en om met ze veel mogelijk mensen betrokken te raken die ervaring hebben in verschillende gebieden, zoals programmeurs , ontwerpers , marketeers ...  Als jij iemand kent met wie je kan samenwerken dan moet je vooral die persoon ook uitnodigen. Deze persoon kan ook van waarde zijn voor het ontwikkelen van een idee. Ook al werk je uiteindelijk in een ander team dan kunnen jullie je ervaringen met elkaar delen.

Alles of niets!
Je neemt deel om iets geweldigs te laten gebeuren. Dus kom niet als je niet volledig overtuigd bent van de hackathon en je geen commitment hebt. De paar dagen kunnen veel met je doen, je krijgt nieuwe inzichten, de ervaring zal je niet snel vergeten.
En met een beetje geluk ga je er ook nog eens met een deel van de prijzen vandoor wanneer je met jouw team wint.