Overslaan en naar de inhoud gaan

Benefits of hackathons

Een Hackathons is een goede basis voor nieuwe ideeën. Het is vooral een goed tool om de creatieve en probleemoplossende ideeen van de ontwikkelaars te stimuleren. In tegenstelling tot hun dagelijkse banen waar men op het nemen van risico's kan worden afgekeurd. In een hackathon is er weinig schade wanneer een idee mislukt. De tijdslimiet in een hackathon dwingt de deelnemers om hun visionaire concepten omzetten naar bruikbare oplossingen. Buitenstaanders met een frisse kijk op de zaak brengen uitdagingen.
De samenwerking met teamleden zorgen er voor dat je feedback krijgt en op meerdere manieren kan leren. Zie de volgende punten.

Innovation
Hackathons zijn innovatieve platforms voor nieuwe ideeen. Ze stimuleren de creatieve geest van de deelnemers en bevorderen het oplossende vermogen en het nemen van risico’s in een informele omgeving. De diversiteit van deelnemeres zorgt gegarendaard dat er vanuit meerdere invalshoeken naar het probleem gekeken wordt. En dus ook vanuit meerdere invalhoeken oplossingen aangedagen worden. Dit verhoogt de kans op innovatieve succesvolle uitwerkingen.
Bedrijfsinterne hackathons hebben dezelfde voordelen als externe hackathons. Interne hackathons kunnen het bureucratie denken door breken en helpen zo het bedrijf innovatief te zijn en niet oude en stoffig te worden. Bedrijfsbrede hackathons kunnen allerlei uitdagingen oplossen, variërend van dag -tot-dag workflow problemen, software-oplossingen om de klantenservice te verbeteren of zelfs het creëren van nieuwe product oplossingen. Simpel gezegd, interne hackathons zijn een geweldige manier om een ​​bedrijf innovatiecultuur en mogelijkheden nieuw leven inblazen .

Community Creation
In onze technologie gerichte wereld - zelfs in het industriële landschap, zoals de taxi-industrie - is het niet vrijgesteld van onvoorspelbare verstoring door de technologie startups. Om up-to-date te blijven en verbonden te zijn met de makers en entrepeneurs die deze sensaties leiden, is het steeds belangrijker geworden voor alle bedrijven om zich aan te sluiten bij een innovatie gemeenschap van hun vakgebied. Ontwikkelaars, de experts in de universele taal van de verandering - code - zorgen voor de brandstof om deze innovaties te genereren en zijn het zwaartepunt van dergelijke uitvinding gericht op gemeenschappen.

Developer Engagement
Hackathons zijn een brug naar de gemeenschap van ontwikkelaars . Voor bedrijven waarvan de competenties liggen in het verstrekken van technologische oplossingen, helpen hackathons bij het vaststellen van twee - weg gesprekken tussen degenen die de technologie ( API's , APK's , datasets , etc.) en de mensen die ze gebruiken te ontwikkelen. De feedback loop verhoogt ontwikkelaar adoptie , dat is van cruciaal belang als de oplossingen de verbinding zijn voor de verspreiden over nieuwe kanalen .

Corporate Branding
Het koppelen van een merk met een hackathon kan perceptie van uw merk bij het publiek ten goed komen en helpen bij het verkrijgen van een developers mindset. Het hosten van een hackathon of betrokken raken als sponsor is een efficiënte manier om meer bewustzijn over uw bedrijf te leveren aan een eerste, doelgroep en het vergroten van naamsbekendheid in de tech wereld.