Overslaan en naar de inhoud gaan

6 redenen om een hackathon bij te wonen

Misschien stel je, je wel de vraag wat de hype is rondom hackathons en waarom je er zelf aan mee zou doen. Ben je een IT’er met deze vraag dan ben je op de juiste plek, want jij bent uitermate geschikt om een hackathon bij te wonen.

In de afgelopen jaren hebben hackathons een aanzienlijke groei door gemaatk van het aantal georganiseerde hackathons over de hele wereld  

Er zijn verschillende soorten hackathons, meestal gekenmerkt door een marathon - achtige proces van intense concentratie en werk, geheel gefocust op hetzelfde doel: een eenvoudige oplossing voor een complex probleem in een korte tijd 

Je zou kunnen denken "OKE , dit klinkt stressvol! ", Maar als je er goed over nadenkt, evolutie / innovatie komen bijna altijd voort uit een stressvolle context. De tijdsdruk van hackathons dwingen je te leren om problemen snel op te lossen en je te richten op  het gene wat echt belangrijk is.  Het draait allemaal om de oplevering. Er wordt vaak gezegd : "Klaar is beter dan perfect . " Dus het belangrijkste voordeel dat je mee neemt uit je deelname aan een  dergelijk evenement is de natuurlijke evolutie van de mentaliteit en een duidelijke +1 voor je probleemoplossende vaardigheden.

Een goed uitgangspunt wanneer je deelneemt aan een hackathon is het bieden van een goede en samenwerkende teamleden. De sleutel tot succes is begonnen met het ontwikkelen van de oplossing als een team en niet als individu. Hier is een lijst van voordelen die elke deelnemer kan krijgen door deel te nemen aan het evenement:

 1. Het ontdekken van wat je niet weet
  Hackathons zijn de perfecte combinatie tussen een sociale en een codering evenement. Tijdens de interactie met mensen, leert je welke tools je moet gebruiken, welke middelen en wat het plan is voor het gebruik. 
 2. Het is een geweldige manier om kennis te delen
  Ontdekken waar je te kortkomingen liggen en realiseren wat je allemaal wel weet en mee kan bijdrage. Je kennis uitbreiden door van anderen te leren.
 3. Het voormekaar krijgen om iets in één weekend te ontwikkelen
  Het is de grootste boost voor je zelfvertrouwen. Je krijgt de uitdaging om je brein aan het werk te zetten en te laten kraken voor innovatieve oplossingen. Ook al zal het project meestal niet af zijn na de periode, jij en je team zullen toch trots zijn op het gene jullie hebben ontwikkeld.
 4. Netwerken
  Je komt er geintereseerde, gemotiveerde mensen tegen en je bouwt een netwerk opn met de IT-gemeenschap. Daarnaast besteed je een creatieve en samenwerkend weekend wat je iets brengt waar je trots op kan zijn aan het einde.
 5. Werken in een stress volle omgeving
  Hackathons zijn tijdgevoelige, soms intense ervaringen die mensen dwingen om samen te werken. Dit zorgt voor grote verbondenheid.
 6. Groeien als ontwikkelaar
  Dit evenement biedt een geweldige kans om alle vaardigheden die je opbouwt als professioneel zichtbaar te maken voor mogelijke werkgevers. Daarnaast zul je veel leren door samen te werken met mensen, kennis te maken met een kader dat is nieuw voor je is, of gewoon door je aanwezigheid en het stellen van vragen en vragen te beantwoorden. Je zult merken dat je programmeringsvaardigheden verbeteren met al deze ervaringen.